Jytiblog

sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006

Seeee liekkiin leimaahtaa...


Meikän luona vietettiin eilen pikkujoulua. Pieni pyöreäpäinen poika oli innoissaan lahjoista ja kynttilöistä. Lanttulaatikko ei ollut hyvää, mutta etanapullat maistuivat. Itse odottelin mureaa sorsapaistia, mutta tarjolla oli vain kinkkua. Sääli, ettei lentokoneeseen kuulemma voi ottaa sorsia mukaan edes purkitettuna. Onneksi meille muutti kuitenkin MYYRÄ, sen ajattelin tänään suolata ja paistaa huomenna aamulla. Tosin pikkumies vartioi sitä harmittavan tarkasti. Ruokana oli myös maksapasteijaa. Se oli hyvää, nam!



Tänään aamulla avattiin pyöreäpään kanssa joulukalenteri. Kuvassa oli 3 kynttilää adventin kunniaksi. Se kirvoittikin laulun musikanttimme suusta. Tätä versiota en ollut ennen kuullutkaan:

(Lauletaan valittavalla pikkupojan ääneellä, antaumuksella)

"Nyyyt syyyytytämme kyyynttiläään, seeee liekkkkiiiin leimahtaaaa...
Meeee oooodootammeeee Jeesuustaaa, seee liekkiin leimahtaa..."

Viimeaikoina on tapetilla olleet (ei niin konkreettisesti kuin aiemmin kuvaamani vuoritaiteet) pissa-asiat. Kuulin sorsareseptejä etsiessäni vessasta tällaisen keskustelun:

Äiti: Mitä ihmettä?!!!?

Poika: Kato äiti, suihkulähde!

Äiti: Toisten ihmisten päälle EI pissata!

Niin ja vietin toisten matelijakavereiden kanssa rattoisia aikoja myös muskarin pikkujouluissa jossa pyöreäpäinen poika lauloi karaokena tuiki tuiki kahteen kertaan.



Meillä on myös uusi kassakone. Siihen liittyen keskusteltu on seurrraavista asioista:

Poika (huutaa kassakoneen mikrofoniin, joka on suun sisällä): Saako maksaa luottokortilla?

Täti: Missä se luottokortti on?

Poika: Laitoin sen tonne sohvan väliin.

Siirrymme koko porukka katsomaan sorsia johonkin jonkun valkoisen talon lähelle. Kass kassss... siellä saattaisi olla vaikka joku oikein pullea laji, olen kuullut, että siellä ylipainoisia on enemmän. Kirjeenvaihtajamme laittaa tietoja myöhemmin,

Hyvää joulua kaikille,

Jytiili, joulumatelija


adopt your own virtual pet!