Ruokahaaste
Huomasinpas viime tinkaan, että Hyvä ystäväni Polkkapossu oli ilmoittautunut ruokahaastekisaan, jonka on pistänyt pystyyn asiallinen blogituttavuus Sorsanpaistaja.
Koska vielä en ole saanut sorsaa saalistettua, on minun täytynyt turvautua muihin resepteihin. Haastekisassa raaka-aineena täytyy olla punasipuli, joten eiköhän esitetä omaksi kilpailutyöksi helppoa kana-wokkia, johon punasipuli sopii kuin sorsa läheiselle Sorsalammelle.
Ainekset ovat:
2 punasipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 tlk bambunversoja
2 broilerin (tai kalkkunan) filettä
viitisen kappaletta herkkusieniä (kokonaiset purkkiherkkusienet käy myös)
1 tlk kookosmaitoa
öljyä paistamiseen
soijakastiketta maun mukaan
mustaa pippuria rouhittuna
loraus sherryä
Leikkaa fileistä mahd ohuita suikaleita ja laita ne marinoitumaan soija-pippuri-sherrymarinadiin. Sitten siirry viipalointiin.
Aloitetaan punasipuleista, jotka viipaloidaan n. 1 cm paksuiksi lohkoiksi. Kuori sitten valkosipuli ja leikkaa se ohiuksi siivuiksi. Harjaa herkkusienistä mullat ja viipaloi myös ne.
Paista punasipuleita hetki wokissa ilman oljyä ja lisää oljy ja valkosipulit hetken kuluttua. Älä kärvennä valkosipuleita.
Lisää marinoidut kanasuikaleet wokkiin sipuleiden joukkoon ja paista kanat kypsiksi.
Sen jälkeen huuhdo bambut reilusti kylmässä vedessä ja lisää wokkiin.
Viimeisenä lisää herkkusienet ja sen jälkeen kookosmaito.
Maista hetken päästä kastiketta ja lisää tarvittaessa soijaa suolan lisäämiseksi ja pippuria.
Sitten ei muuta kuin nuudeleita tai riisiä lisukkeeksi ja wokki on valmis nautittavaksi.
Kuvaa en valitettavasti nyt saanut, koska söin jo koko satsin, njam.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home