Jytiblog

torstaina, helmikuuta 28, 2008

Sanastot uusiksi

Tässä muutama viikko sitten kertoilin hieman kaverini hienosta kieliopista sekä uusista sanoista. Se, kun on tuollainen pieni ihminen, niin saattaa kuulla vähän väärin noita sanoja. Vähän samalla lailla kuin kaverin isä on ajatellut pienenä poikana Valintatalon mainoksesta ("Valintatalon kassissa on talous vatupassissa"), että Valtsun kassissa on "talousvatu" passissa. Se mikä on talousvatu on askarruttanut ilmesesti tuota hömppää iskiä aika pitkään.

Noh, jos nyt kuitenkin siirrytään jalompaan kielijumppaan niin haluan ilmoittaa, että suomen kieleen on tullut uusia sanoja:

nyttä = kuivausrummun nukka
rava = autovaha
ravaus = auton vahaaminen
latteeta = maitokahvi

Tässä nyt hieman alkuun näitä ja pistelen sitten lisää, kun taas muistan virtuoosimme innovaatioita.

Ja kun Polkkapossukin paljasti kasvonsa, niin eiköhän ole aika jo esitellä kaverimmekin. Ohessa yksi taidonnäyte verbaalisesta akrobatiasta. Vielä kun tietäisimme mitä tämäkin tarkoittaa...



2 Comments:

  • Kengurulääkärin täysin parantamana on hyvä opetella uusia sanoja. Toi nyttä on mun uus suosikki. Mä tuun vastaanotolle taas ensi viikonloppuna ja otan yhden Heikki-sedän mukaan. Sen päällä saa sitten pomppia ja sille saa keksiä kaikkia pikkutehtäviä.

    Lisää tarinoita, pliis!

    K-täti

    By Anonymous Anonyymi, at 5/3/08 18:01  

  • Tervetuloa vain Heikki. Täällä olisi muutama pikku tehtävä, kuten operaatio Jytiilille herkkuja!

    By Blogger Jytiili, at 5/3/08 21:45  

Lähetä kommentti

<< Home


adopt your own virtual pet!