Jytiblog

perjantaina, syyskuuta 07, 2007

Hyvää syksyä!

Enpä enää edes ala valittelemaan tiedottajani tekosista. Markalla saa markan sorsia, vai miten se nyt meni. Itsekin tässä olen ollut hieman kiireinen seuratessani sorsastuskauden etenemistä. Vielä ei ole saalista tullut, mutta siellä jossain se minunkin paistini odottelee. Onhan kuuluisa sananlaskukin "Parempi sorsa mielessä kuin kymmenen hukassa"

Tammelan stadionin toivotukset lämmitti

Kesä siis meni aikas huristen uuteen asuntoon tutustuen. Nyt alkaa jo olla ihan kodikasta ja kaverini pienen arkailun jälkeen on myös tullut sinuiksi talomme uima-altaan kanssa. Altaalla käytiin alkuun hieman kokeilemassa varpailla miltä vesi tuntuu, ja sen jälkeen suihkuun. Toiset sentään olivat rohkeita ja uivat hyytävässä 25-asteisessa vedessä.Ennen veivaamista Pikku-Jytin pitää karkottaa hait...

Toinen ääni tuli kuitenkin kelloon, kun kummitäti piti saada mukaan katsomaan uimista. Silloin ei enää voinutkaan vaan kastella varpaita vaan piti pulahtaa veteen. Aluksi se oli hieman jännää, mutta seuraavalla kerralla kaverini huomasi, että niiden hassujen kellukkeiden avulla voikin kellua vedessä eikä uppoa. Nyt altaalle halutaan harva se päivä. Tietenkään altaassa ei uida vaan VEIVATAAN. Siispä kysymys usein kuuluukin: "Voitaiskos me tänään mennä veivaamaan?"



Toinen ihana asia kesällä oli tietenkin loma kesäkodissa. Sielläkin uima-allas oli ihana sekä tietenkin kaikki kivet. Niitä tuotiinkin sitten kotiin muutama kilo... Parasta kaikessa siellä on kuitenkin se, että kenelläkään ei ole kiire ja paikalla on koko ajan suosikkitätejä ja -setiä.

Kesäkodin uima-allaspainit

Kesä siis kului suhteellisen sukkelaan ja nyt syksy on tuonut tullessaan uusia ja vanhoja asioita. Päiväkoti pysyi samana muutosta huolimatta (noh, jos muuttaa 300 m entisestä asunnosta...) ja siellä loman jälkeen tavattiinkin vanhat tutut kaverit sekä tädit. Muskari jatkuu entiseen tapaan. Ainoastaan vanhemmilta on nyt pääsy kielletty, joten kaverini "kyllä osaa olla ihan itse siellä". Jumpan ja muskarin aikataulut eivät sopineetkaan, joten mukava Antti-setä jumpasta kertoi, että Isossa uimahallissa on vesipehula. Sielläkään eivät vanhemmat saa osallistua ("sinne saakaan aikuiset tulla uimaan , vaan reunalle katsomaan"), mutta se ei menoa haittaa. Puolituntinen sujuu kuin siivillä tai siis evillä.
Griegin Aamutunnelmaa muskarista

Lopuksi vielä muutama tietokilpailukysymys, joita kaverini esitti tänään ruokapöydässä:

1) Mikä on sellainen laite, mikä tekee aikaa?
- Kello
2) Mikä on sellainen valkoinen ja se on sellainen littana lättyleipä?
- Lättyleipä (tietenkin!!!)


adopt your own virtual pet!